CREA+INTERMÈDIA-PRODUCCIÓ


Bases Convocatòria 2010
Abril 22, 2010, 4:57 pm
Filed under: Convocatòria 2010

Amb voluntat de donar suport al desenvolupament de projectes d’arts visuals i creació emergent, presentem l’edició del 2010 de CREA. Aquest any la convocatòria es reformula i pren una nova dimensió articulant un programa expositiu per als creadors de la demarcació de Lleida, treballant  conjuntament amb artistes formats en el “Màster Europeu ProdArt” (especialitat “Art i Contextos Intermèdia”), de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, que té com a objectiu proporcionar sortides professionals dins el món artístic.

La intenció d’aquesta convocatòria és donar cobertura als artistes del territori lleidatà i fomentar la seva formació complementària, així com habilitar una plataforma professional post-universitària que aculli  projectes i processos activats en els estudis universitaris de postgrau, amb una clara voluntat d´intercanvi institucional i territorial.

BASES__________________________________________

1.Característiques de la convocatòria

Aquesta convocatòria s’atogarà als millors projectes d’arts visuals.

L’exposició tindrà lloc a la tardor d’aquest 2010 en diferents espais artístics rellevants de la ciutat de Lleida, i si s’escau, la seva itinerància per altres espais expositius.

Les propostes seleccionades podran formar part, al mateix temps, d’altres mostres que organitzi la Secretaria de Joventut arreu del país.

2. Dotació

Se seleccionaran un màxim de 3 propostes amb una dotació màxima de 1.000€ per projecte en concepte de producció i honoraris, i s’editarà una publicació de la mostra.

A més, a aquests seleccionats se’ls concedirà com a Beca, la possibilitat d’accedir a diferents sessions dels Tallers organitzats pel “Màster ProdArt” (“Art i Contextos Intermèdia”), amb professionals de l’art, que ofereix la Universitat de Barcelona.

A banda, 3 propostes més seran seleccionades d’entre els “Projectes Fi de Màster” de la promoció 2008-2010 dels alumnes de l’“Especialitat Art i Contextos Intermèdia” del  Màster ProdArt, per participar en l’intercanvi i en l’exposició conjunta que tindrà lloc a Lleida,  produint i difonent així el seu treball, juntament amb els seleccionats en aquesta convocatòria.

3. Participants.

Podran optar-hi les persones interessades en desenvolupar projectes de creació, ja sigui a títol individual o com col·lectiu, amb el condicionant de ser residents o empadronats a la província de Lleida, i que presentin una proposta d’acord amb aquestes bases.

En cas dels col·lectius es demanarà que el 50% dels seus membres del compleixin els requeriments de residència.

En el cas de persones que hagin estat seleccionades en la darrera edició, la seva participació s’acceptarà sempre i quan la proposta que presentin sigui inèdita.

4. Documentació

Els candidats hauran de presentar dues còpies de la documentació: una còpia en format paper (mida A4) i una còpia en format digital (un CD amb arxius en format PDF).

Els dossiers hauran d’incloure la següent informació:

  1. Dades de contacte (nom, adreça, telèfon, correu electrònic)
  2. Currículum del sol·licitant
  3. Resum breu de la proposta des del punt de vista conceptual i tècnic (màxim un full).
  4. Plantejament teòric desenvolupat i dossier gràfic de la proposta a exposar, amb la corresponent fitxa tècnica (mides o duració, tècnica, any d’execució i condicions de muntatge)
  5. Documentació addicional que els aspirants creguin convenient facilitar: dossier gràfic d’obra recent, crítiques, bibliografia..

Els artistes que treballin en vídeo n’hauran de presentar còpies en DVD.

5. Entrega de dossier.

Fins al dia 28 de maig de 2010 a les 14h.

6. Jurat.

Teresa Blanch, Doctora en Història de l’Art i comissària, coordinadora Especialitat “Art i Contextos Intermèdia” del Màster ProdArt, UB. Patrícia Dauder, artista visual i professora de la Facultat de Belles Arts, UB Anna Grifol, programadora de la Sala Coma Estadella. Antoni Jové, coordinador d’exposicions del Centre d’Art la Panera. Pilar Palomer Catedràtica del Departament de Pintura, Doctora en Belles Arts i Llicenciada en Filosofia i Història de l’Art, coordinadora del Màster ProdArt, UB. Anselm Ros, programador sala IEI. Secretariat del jurat: Jordi Antas, artista visual i educador artístic, coordinador del programa CREA+INTERMÈDIA-PRODUCCIÓ.

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es comunicarà el dia 11 de juny de 2010. Així mateix el veredicte es comunicarà a tots els participants. El jurat pot declarar deserta la selecció de propostes.

7. Seguiment del treball

Per mitjà d’un procés de tutoria s’establirà una col·laboració continuada entre els participants i els diferents professionals del camp de la creació contemporània a fi de facilitar assessorament i formació als seleccionats. Les dinàmiques que s’impulsaran en el marc d’aquestes col·laboracions seran negociades entre els mateixos participants, els professionals implicats i l’equip gestor de la convocatòria.

8. Més informació

Per qualsevol consulta, podeu trucar als telèfons:

973 279 218

973 279 217

o escriure a l’adreça electrònica

gmor@gencat.cat

jminguell@gencat.cat


Anuncis

Feu un comentari so far
Deixa un comentariDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: